עופות שלמים בפויקה


עופות שלמים בפויקה
ד"ר אורי מאיר צ'יזיק

"אני רוצה לנסות ולקרב אותנו חזרה למקורות המזון שלנו ולסביבה שלנו.

המרכיבים:

סיר פויקה גדול

מגוון ירקות שורש

חצי כוס שמן זית

רבע כוס סומק

2 כפות מלח גס

2 עופות אורגניים שלמים בטמפרטורת החדר

מדורה

מבעירים מדורה ויוצרים גחלים לוחשות

חותכים את ירקות השורש לחתיכות גסות ומפזרים בתחתית הפויקה

בקערה מניחים את העופות ומורחים אותם בשמן זית סומק ומלח גס (אפשר להכניס לתוך כל עוף תפוח עץ מקומי )

את העופות מניחים על הירקות

מניחים את הפויקה על הגחלים הלוחשות. משאירים את המכסה עם חריץ קטן מאוד לאוויר.

לאחר כשעה ועשר דקות בערך העופות כבר צלויים והירקות מבושלים במיצי העוף. אפשר לאכול ולהתענג.

אם אין לכם מדורה אתם יכולים לעשות את אותו תהליך בתנור הביתי בתבנית גדולה, לא על טורבו (בלי אוורור) בטמפרטורה של 190 מעלות לשעה וארבעים