סביצ'ה עוף


סביצ'ה עוף
מתכון פרואני של ויקי גורשטיין

ההכנה היא די פשוטה, עם מעט מרכיבים, כל שנותר הוא לחכות שהעוף יתבשל ולהכין תוספת טעימה ליד...

3 כרעיים אורגניות חתוכות

3 בצלים אדומים קצוצים לקוביות קטנות

1 פלפל ירוק חריף נקי מגרעינים וחתוך לקוביות קטנות

1 כפית כורכום

2 תפוזים סחוטים

2 לימונים סחוטים

שמן זית לטיגון

צרור כוסברה קצוצה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה: 

משרים את העוף במיץ לימון ותפוזים למשך כשעה.

מחממים סיר רחב וכשהסיר חם מוסיפים 5 כפות שמן זית  את הבצל, והפלפל החריף ומטגנים תוך כדי ערבוב כעשר דקות. מוסיפים את העוף (שומרים בצד את המיץ), את הכורכום , המלח והפלפל ומטגנים כ 5 דקות. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש מכסים ומבשלים כ 45 דקות. מוסיפים את המיץ בו הושרה העוף וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה כ 20 דקות. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים. מגישים עם אורז, קוסקוס או פירה.