כנפיים אורגניות בסגנון באפלו


כנפיים אורגניות בסגנון באפלו
מתוך הספר של אפרת פטל: "לאכול באמת"

כנפי בפאלו, מאבני היסוד של האומה האמריקאית, זכו למעמד מיתולוגי ביבשת החדשה. חשוב להבהיר שלא מדובר בבאפלו מכונף, אלא במנת כנפי עוף מטוגנות, פריכות וטעימות להפליא שמקורה בעיר באפלו במדינת ניו יורק. גם לרוטב החריף המלווה את הכנפיים מקום של כבוד בהיכל התהילה של הג';אנק פוד האמריקאי. לחצו על המשך קריאה למתכון

המרכיבים: 4 מנות

½1 ק"ג כנפי עוף אורגני

לרוטב (ל-4 כוסות):

1 בצל חתוך לקוביות

1 צ"ילי קטן או פלפל חריף

½1 כוסות מים

½ כוס שמן קוקוס

1 כוס רסק עגבניות (ללא תוספת סוכר)

½ כוס עגבניות קלופות חתוכות דק (טריות או משומרות)

2 כפות חומץ סיידר תפוחים

1 כף פפריקה מתוקה

½ כפית פלפל אדום חריף/ פפריקה חריפה

1 שן שום

½ כפית מלח ים

ההכנה:

טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר עד ליצירת עיסה חלקה.

מניחים את הכנפיים בקערה ויוצקים רוטב מעל. שומרים מעט ממנו בצד.

אופים בתנור במשך 40-30 דקות במצב גריל או טורבו, עד שהרוטב מקבל גוון/ נראה שהוא מקורמל.

מוציאים מהתנור, מושחים את הכנפיים ביתרת הרוטב ומגישים.

טיפ: לפני האפייה אפשר לטגן קלות את הכנפיים על אש גבוהה כדי לקבל מרקם קריספי