כבדי עוף אורגני במחבת


כבדי עוף אורגני במחבת
ד"ר אורי מאיר צ'יזיק

אורי מאיר-צ'יזיק הוא ד"ר להיסטוריה של הרפואה והתזונה, עמית הוראה באוניברסיטת חיפה ומרצה ברחבי הארץ. הוא גם יועץ להנהגת הבריאות ומומחה לליקוט צמחי-בר למאכל. ככל שאנחנו מתרחקים מהמעורבות שלנו בתהליכי יצור המזון, אנחנו מעמידים בסכנה את הבריאות שלנו, את החברה שלנו ואת הסביבה שלנו."

הכי מתאים להכין את המתכון על מדורה

המרכיבים:

מחבת כבדה

מגש של כבדי עוף אורגני

כרובית מפורקת לפרחים

בצל פרוס לרצועות

עלי סלרי

שמן זית

מלח גס

אופן ההכנה:

מחממים את המחבת היטב על האש. מוסיפים מעט שמן זית ואת פרחי הכרובית ורצועות הבצל.

מאדים בתוך המחבת הלוהטת כ 5 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הכבדים ובוזקים מעט מלח וממשיכים לערבב בזהירות עוד כ 5 דקות עד שהכבדים צלויים היטב אך לא יבשים.

לקראת סיום מוסיפים מעט עלי סלרי קצוצים.

מתאים עם כוס יין אדום איכותי