אוסובוקו עוף בצלים ובירה


אוסובוקו עוף בצלים ובירה
שף עזרא קדם, שף, אמיר נאור , סטודיו ארקדיה

מנת שוקיים אורגנית קלה להכנה בטעמים מיוחדים

מגש שוקיים של עוף אורגני

1 בצל לבן גדול חתוך לפרוסות עבות (1 ס"מ)

1 בצל סגול גדול חתוך לפרוסות עבות

1 גבעול תימין

2 עלי דפנה

2 גרגירי פלפל אנגלי שלם

0.5 כוס בירה לבנה ( לא מתוקה)

2 כפות שמן זית

0.5 כפית מלח ים

הכנה:

במחבת שטוחה ורחבה מחממים שמן זית ומזהיבים קלות את השוקיים, מניחים בצד על מגבת.

לאותה המחבת מוסיפים את הבצל,עלי הדפנה, התימין והפלפל האנגלי ומאדים עד לריכוך והשחמה של הבצל.

מחזירים את השוקיים למחבת ,מוסיפים את הבירה ,מרתיחים ומכסים, לבשל על אש נמוכה במשך 45 דק.

מומלץ להגיש לצד בירה מאותו הסוג