שבוע הונגריה במשק מלמד


מצטערים, ההרשמה הסתיימה.

לראשונה בישראל יערך בראשית אפריל 2019 שבוע הקולינריה ההונגרית. שבוע הקולינריה יתחיל ביום ראשון, 7 באפריל, וימשך עד יום שישי, 12 בחודש. במסגרת האירועים יגיעו ארצה שפים וקונדיטורים מהשורה הראשונה מהונגריה אשר יתארחו במסעדות המובילות ברחבי הארץ וכן יעבירו סדנאות בישול ואפייה. במקביל מתוכננים אירועים סביב תרבות האוכל ההונגרית: תערוכות, סרטים, הרצאות ומפגשים. כמו המטבח הישראלי כך גם המטבח ההונגרי עובר בשנים האחרונות מהפך של ממש, שפים צעירים, מוכשרים ובועטים נותנים פרשנויות יצירתיות וטעימות במיוחד למאכלים הקלאסיים של המטבח ההונגרי תוך מתן כבוד לחומרי גלם טריים, עונתיים ומקומיים. לצד מסעדות ותיקות ומכובדות, מוסדות קולינריים, ובתי קפה מימי האימפריה האוסטרו הונגרית נפתחו בעשור שחלף עוד ועוד מקומות של אוכל רענן, מפתיע-וחדשני כזה שמיישר קו עם המגמות החמות ביותר בעולם. בודפשט, הבירה, הפכה ליעד חובה לכל חובב אוכל, ובעיר שמארחת מדי שנה 10 מיליון תיירים קשה לעמוד בקצב פתיחת המסעדות. רק בבודפשט ארבע מסעדות מישלן, אחת מהן זכתה בשני-כוכבים. שבוע הקולינריה יערך במסגרת שנת תרבות הונגריה בישראל ובמשק מלמד נציין את השבוע עם השף ההונגרי הפרטי שלנו פרנס זיקלאי שעלה ארצה עם משפחתו לפני כשנה. במהלך שבוע הקולינריה ההונגרית נגיש בין ארוחות המשק: עוף אורגני הונגרי שלם בתוספת לצ'ו – תבשיל של פלפלים בצלים ועגבניות בפפריקה. גולאש של חזה עוף אורגני וביום שישי 12/4/19 נקיים את מסורת "מסדר הכנפיים" רק שהפעם המסדר יהיה הונגרי והכנפיים יוגשו עם לצ'ו כל האוכל המוגש במשק מוגש הישר מהשדה לצלחת


  • תאריך: 07/04/2019 10:00 AM - 12/04/2019 04:00 PM
  • מקום: האלה 56, כפר הנגיד, ישראל (מפה)